Συνταγές
Τι να λέμε τώρα! Ζωγραφικός πίνακας με μοσχάρι και πράσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 κιλά πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, το πράσινο μέρος το κάνω πίτα.
3 καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
1 κονσέρβα κονκασέ ψιλοκομμένο τοματάκι
Μπαχάρι, δάφνη , ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους 3 εκατοστών.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε.
Αφού ροδοκοκκινίσουν όλα τα κομμάτια το κρέας, τ’ αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, τη ντομάτα,τα μπαχαρικά και1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις βράσει, περνάμε τα πράσα λίγο από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί, μέχρι να δέσει και η σάλτσα..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Μοσχάρι στιφάδο !!!
Yλικά
1,500 κιλό μοσχάρι ελιά
700 γρ. κρεμμύδια
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα…
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 πατάτες προαιρετικά
1 ποτήρι κρασιού κρασί
Αλάτι πιπέρι κύμινο Δάφνη κανελιτσα μπαχάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το κρέας με το λάδι πολύ καλά. Σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνω δύο ποτήρια νερό και το σιγοψήνω για μισή ώρα. Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά…σε 5 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα.
Αφήνω να βράσει άλλα 5 λεπτά, και προσθέτω τις πατάτες και το πελτέ. Σιγοψηνω μέχρι να λουκουμώσουν οι πατατούλες προσθέτοντας στο τέλος 1 κ.σ. ξύδι σπιτικό!!! Μπουκιά και συχώριο!