Συνταγή από syntages.nextnet.gr
ΥΛΙΚΑ:
– 600 γραμ. φύλλο κρούστας
– 3 αυγά
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2-3 βανίλιες
– 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
– 1 ποτήρι νερό
– 1 πακέτο μαργαρίνη των 250 γραμ.
– Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Σε βαθύ μπολ, ανακατέψτε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Θα προκύψει μια αραιή κρέμα.
Βάλτε τη μαργαρίνη μέσα σε κατσαρολάκι και αφήστε την επάνω στο μάτι να λιώνει σιγά, σιγά. Πάρτε ένα- ένα τα φύλλα κρούστας και διπλώστε τα κάνοντας τα πιέτες μέσα στο ταψί.
Περιχύστε καλά καλά, τα σουρωμένα φύλλα με το καυτό βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 20’ λεπτά περίπου ώσπου τα φύλλα να πάρουν ένα απαλό ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και έτσι όπως είναι καυτό το φύλλο περιχύστε το με την αραιή κρέμα.
Κάντε το με προσοχή και επιμέλεια για να βραχεί το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια.
Ξαναβάλτε το στο φούρνο για άλλα 20’ λεπτά, να ψηθεί με την κρέμα του και να ροδοκοκκινίσει.
Αφού τη βγάλετε από το φούρνο αφήστε την για κανένα δεκάλεπτο να συνέρθει και πασπαλίστε με την με ζάχαρη άχνη.
Πρέπει να σας πω πως και χωρίς την άχνη είναι απίστευτα νόστιμη. Απολάυστε την ζεστή –ζεστή. Και κρύα όμως, (αν μείνει, που δεν θα μείνει) τρώγεται μια χαρά
Καλή επιτυχία φίλες μου μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού φροντίστε τους αγαπημένους σας με οποιονδήποτε τρόπο γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά «…ο άνθρωπος χρειάζεται κάποιον που να τον νοιάζεται, έστω και έναν. Φθάνει να νοιάζεται πραγματικά και δεν μιλάω για μεγάλες εξάρσεις. Μιλάω για μικροπράγματα, για μικρές χειρονομίες που δείχνουν ενδιαφέρον»
Σας φιλώ αυγή…
Περισσότερα στο : syntages.nextnet.gr