Συνταγές
Τυρολουκουμάδες ,νόστιμοι αφράτοι και πολύ εύκολοι στην εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δυο γιαουρτακια απλα
Ενα κεσεδακι γαλα
5 αυγα μετρια
2 φακελακια μπαικιν
Μισο κιλο φετα
Αλευρι οσο παρει να γινει πηχτη ζυμη οπως του κεικ ,να μην πεφτει απο το κουταλι ευκολα
Εκτελεση:
Χτυπαμε τα αυγα, ριχνουμε το γιαουρτι το γαλα ανακατευουμε καλα και προσθετουμε το αλευρι λιγο λιγο,να γινει μια αρκετα πηχτη ζυμη,και τελος την φετα θρυμματισμενη!
Βαζουμε σε ενα βαθυ τηγανι μπολικο σπορελαιο,να επιπλεουν λιγο η λουκουμαδες, και μολις καψει ,παιρνουμε με ενα μεγαλο κουταλι ζυμη και βοηθοντας με το δαχτυλο την ριχνουμε κουταλιες κουταλιες στο λαδι
Τηγανιζουμε σε μετρια θερμοκρασια και απο τις δυο πλευρες μεχρι να ροδισουν ωραια!Αν θελουμε σερβιρουμε και με λιγο μελι
Η Συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μοναδικά ατσμά με μερέντα ή φέτα ή λουκάνικο
Η Συνταγή είναι της κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Οι συνταγές της Βασιλικής”
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μάγια
300 γραμμάρια χλιαρό γάλα
150 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 ασπράδι
Μιάμιση κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Τρία τέταρτα της κουταλιάς της σούπας κόφτη αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
όλα μαζί τα ζυμώνουμε καλά σκεπάζουμε τη ζύμη για μία ώρα περίπου ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο
κατόπιν τη χωρίζουμε σε μπάλες και ετοιμάζουμε τη γέμιση που μας αρέσει
όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στο ταψί σκεπασμένα για μισή ώρα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο εβαπορέ αδιάλυτο
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου για μισή ώρα
Η Συνταγή είναι της κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Οι συνταγές της Βασιλικής”