Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα με φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy – Τέμενη αγαπημένη.”
ΥΛΙΚΑ :
1 Κιλό φράουλες ώριμες ΌΧΙ χαλασμένες. 700γρ-800γρ ζάχαρη πόσο γλυκιά μας αρέσει. Λίγο ξινό ή μισό λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε στραγγίζουμε κόβουμε στην μέση τις πιο μεγάλες τις μικρότερες τις αφήνουμε όπως είναι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μια στρώση από τις ζάχαρη μια στρώση φράουλες .
Τις σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και τις βάζουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Το πρωί τις βγάζουμε τις αφήνουμε λίγο και τις βάζουμε στην φωτιά. Τις ξαφριζουμε και όταν τελειώσει ο αφρός ρίχνουμε το ξινό η το χυμό λεμονιού. Της πιέζουμε με το εξάρτημα του πουρέ η με ένα πιρούνι.
Για να βεβαιωθείμε ότι είναι έτοιμες να τις βγάλουμε από την φωτιά κάνουμε μια δοκιμή.
Βάζουμε ένα κουτάλι μέσα στην κατσαρόλα και βγάζονταςτο κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλο μας ΑΝ σχηματιστεί μια γραμμή ΠΟΥ δεν ενώνει τότε είναι έτοιμη να την μεταφέρουμε σε αποστειρωμενα βαζάκια.
Τα γεμίζουμε τα γυρνάμε ανάποδα πάνω στο πάγκο και τα αφήνουμε να κρυωσουν. Τις αποθηκεύουμε και τις απολαμβάνουν όπως θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy – Τέμενη αγαπημένη.”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Μμμμμ πολύ ωραία μαρμελάδα ακτινίδιο
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ακτινίδια
1 μικρό μήλο(στον τρίφτη)
700 γρ.ζάχαρη
Χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα μας βάζουμε τ ακτινίδια σε κομματάκια η ροδέλες
(όπως μας βολεύει).
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε κι αφήνουμε σκεπασμένα.
Μετά από κάποιες ώρες,(τα έβαλα πρωί και έβρασα μεσημέρι)
ρίχνουμε τον πολτό μήλου και βάζουμε να βράσουν.
Ο πολτός μήλου εκτός απο την πηκτίνη του,δίνει στη μαρμελάδα μια πινελιά γεύσης κι αρώματος μοναδική
Ξαφρίζουμε καλά
Βράζουμε 10 λεπτά σβήνουμε και πατάμε με το εργαλείο χειρός που φτιάχνουμε τον πουρέ
Οχι σε μούλτι θα λιώσει θα θολώσει
Ετσι μένουν και μικρά κομματάκια φρούτου
Ξαναβάζουμε στη φωτιά ρθχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε αλλα 5 με 10 λεπτά να σωθούν τα υγρά ,να δέσει η μαρμελάδα.
Οταν κρυώσει ,βάζουμε σε σποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Μπαχάρι και κανέλα.”.