Συνταγές
Πολύ ωραία τυρόπιτα ξεσκέπαστη νοστιμότατη με μυζηθρα και φέτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ταψί νο 38
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό κιλό γάλα πλήρες και αγηνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και μισό ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι και αφήνουμε να πήξει.
Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε 200 γρ μυζηθρα σλλο τόσο φέτα και λίγο κεφαλοτυρι.
Χτυπάμε 3 αυγά και τα προσθετουμε στο μίγμα + λίγο λάδι.
Ανοιγουμε 2 φύλλα (ή 4 φύλλα κρουστας) και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί.
Ριχνουμε το μίγμα και γυρίζουμε το φύλλο κάνοντας κοθρο.
Χτυπάμε 1 αυγό με 1 κουταλιά γάλα και 2 κουταλιές λάδι και ριχνουμε από πάνω.
Προσθέτουμε λίγο κεφαλοτυρι για να κάνει κρουστα.
Ψήνουμε σε 220 β αντιστάσεις στη χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά περίπου νσ ροδίσει καλά πάνω κάτω…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Μμμμμμ θα τη φτιάξεις σίγουρα – Εύκολη και αφράτη τυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Stin koyzina Mmm… ou”.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας
300 γρ ανθότυρο
300 γρ φέτα
300 γρ τυριά κίτρινα
5 αυγά
1 γάλα
πιπέρι δυόσμο ξερό λάδι σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε βάζουμε πιπέρι και το δυόσμο αν θέλουμε
Σε ένα ταψί όσο είναι το φύλλο μας ανοιχτό στρώνουμε τα 3πρωτα φύλλα λαδωμένα από κει και πάνω σε κάθε φύλλο σκορπάμε γέμιση
Φύλλο γέμιση φύλλο γέμιση μέχρι πάνω ρίχνουμε και λίγο λάδι που και που κλείνουμε με 2φυλλα πάνω πάνω
Χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα περιμένουμε λίγο να τραβήξουν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις 180μεχρι να ροδισει
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Stin koyzina Mmm… ou”.