Συνταγές
Μοσχαρόσουπα και χωριάτικη για σήμερα – νοστιμότατο φαγητό, τέλειο μαγειρεμένο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε κομματια,1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο, 2 μεγάλα καρότα, 2 πατατες,1ρίζα μέτρια σέλινο,2 κουταλιές φυτινη,1/2 κρασοποτηρο λαδι,αλατι, πιπερι,1αβγο και 1λεμόνι !
( μπαχαρικα και λεμόνι ανάλογα πως το θέλει ο καθένας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με ζεστό νερό και όταν αρχίσει ο βρασμος το ξαφριζω
Όταν μισό γίνει το κρέας βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα σε ροδελες και την ρίζα του σελίνου και βραζουμε για 15_20 λεπτα!Βαζω και τις πατατες σε μικρα κομματια,το λαδι, την φυτινη,αλατι, πιπερι, και τα φυλλα του σελίνου ψιλοκομμένα!
Όταν είναι έτοιμη αβγοκοβουμε με το αβγό και το λεμόνι που έχουμε χτυπήσει
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Μινεστρόνε: Η απόλυτη συνταγή για την καλύτερη σούπα του χειμώνα
Υλικά:
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Μια πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες
100 γρ. κόκκινα φασόλια που έχετε μουσκέψει αποβραδίς
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα κολοκυθάκια.
Περιχύνετε με τη ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα κόκκινα φασόλια και το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε για ακόμη 13 λεπτά.
5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.
Καλή σας απόλαυση!