Γλυκα
Όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερο! Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας και λικέρ πικραμύγδαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα ακόμη ωραίο και εξαιρετικά γευστικό γλυκάκι για όλες φυσικά τις περιστάσεις.. Ευκολο και γρηγορο μιλφέιγ.
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
για την κρέμα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400ml. φρέσκο γάλα
20ml. λικέρ πικραμύγδαλο
για τη σαντιγύ
300ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100gr. ζάχαρη άχνη
για το στόλισμα
50gr. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το κόβουμε στη μέση με το μαχαίρι και το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πηρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Χτυπάμε με το μίξερ, την κρέμα σοκολάτα, το λικέρ και το γάλα και η κρέμα είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Χτυπάμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος, συμπληρώνουμε τη ζάχαρι άχνη, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας σε μία μεγάλη πιατέλα, αλείφουμε ελαφρώς με λικέρ πικρομύγδαλο, αδειάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο ψημένο φύλλο, και απλώνουμε τη σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μιλφέιγ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor