Συνταγές
Γρήγορο εύκολο και πολύ νόστιμο μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 συσκευασίες σφολιατίνια
1 συσκευασία κρέμα για μιλφέιγ
250ml κρέμα γάλακτος
3,5 κούπες γάλα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα μιλφέιγ και χτυπάμε για 5 λεπτά με μίξερ χειρός…. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται και ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά με μία μαρίζ.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μία στρώση από τα σφολιατίνια ρίχνουμε τη μισή κρέμα, απλώνουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια κρατώντας μερικά για ντεκόρ.
Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω, θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που έχουμε κρατήσει, τα ρίχνουμε πάνω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μιλφέιγ με κρέμα από μύρτιλα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
– 1 σφολιάτα κομμένη στα 2 και τις ψήνουμε
Για την κρέμα
– 250 μλ κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
– 100 γρ κρέμα Philadelphia
– 150 γρ ζάχαρη άχνη
– 2-3 κουταλιές μύρτιλα η μαρμελάδα μύρτιλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα την κρέμα τυριού με την άχνη ζάχαρη και με τα μύρτιλα
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και στην συνέχεια την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα με τα μύρτιλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν
Την Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο
Μετά ψήνουμε την σφολιάτα την Αφήνουμε να κρυώσει στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά
Στη συνέχεια βάζουμε μια σφολιάτα στο κάτω μέρος – μετά απλώνουμε την κρέμα με τα μύρτιλα και πάλι σφολιάτα
Από πάνω βάζουμε λίγο άχνη ζάχαρη και τριμμένη σφολιάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.