ΥΛΙΚΑ
(για 16 – 18 μάφιν)
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 ½ – 2 κουταλάκια κανέλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια εκχύλισμα ή ένα λωβό βανίλια εκχύλισμα ή φυσική βανίλια λωβό
μια πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνι γάλα ή γάλα αμυγδάλου
½ φλυτζάνι μέλι
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
2 φλυτζάνια καρότο τριμμένο
καρύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέϊκιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι.
Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Στο μίγμα με τα στερεά προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μίγμα μας στις φόρμες για τα μάφιν (γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 της φόρμας) και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει στεγνή.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.realfamilyfood.com