Συνταγές
Ότι πρέπει για το σημερινό τραπέζι με τα παιδιά – Εξαιρετικό Τυρόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
700 γρ. αλεύρι για γοχ.
300 γρ. γάλα χλιαρό
12 γρ. ξερή μαγιά
1 κτσ. ζαχαρη
7 γρ. αλατι
1 αυγό
60 γρ. σπορελαιο
Γέμιση
Έβαλα τυρί φέτα μα βάζετε ότι τυριά θέλετε τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακάτεψα με τον αυγοδάρτη το γάλα, αυγό, ζάχαρη, σπορέλαιο, αλάτι και τέλος με το χέρι έριξα το αλεύρι και έγινε μια εύπλαστη ζυμη.
Την άφησα να γίνει και μετά έκοψα 11 μπαλάκια των 100 γρ.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη λίγο, έβαλα μέσα το τυρί, το έκλεισα στην άκρη με ένα πιρούνι και το έβαλα όρθιο στο ταψί, το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο.
Το αφήνουμε 20 λεπτά ακόμη. Ανακάτεψα ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα,το πέρασα από πάνω, το έψησα στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι του George Zolis
Η Εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μικρασιατικές τυρόπιτες ή αλλιώς Λημνιώτικες τηγανόπιτες.
Η Συνταγή είναι από κ. Λίτσα Μιχάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
2 αυγά
Μια κούπα γάλα
Ένα κτγ. αλάτι
Ένα κτγ. ζάχαρη
Λίγο χλιαρό νερό
Λίγο σπορελαιο
Γύρω στο ένα κιλό αλεύρι για
Δύο κτγ. baking powder
Εκτέλεση:
Αφού το ζυμώσουμε, το χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο όσο ένα μεσαίο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε γέμιση με αυγό και φέτα, διπλώνετε σαν μισοφέγγαρο και τηγανίζετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Λίτσα Μιχάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.