Συνταγές
Ένα απερετιφ που λατρεύουμε – λικερ βύσσινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 κιλα βυσσινα
1kg ζαχαρη
2 ξυλακια κανελας
5 καρφακια γαρυφαλλο
1 lt κιονακ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και αφαιρουμε το κουκουτσι απο τα βυσσινα.
Μεσα σ’ενα μεγαλο γυαλινο βαζουμε τοποθετουμε σε στρωσεις την ζαχαρη και τα βυσσινα τα ξυλακια κανελας και τα γαρυφαλλα
ριχνουμε το κιονακ σφραγιζουμε και αφηνουμε για 40 ημερες στον ηλιο.Ενδιαμεσα ανακεινουμε το βαζο.
Ενα υπεροχο λικερ με αναμησεις και αρωματα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Μικρά δροσερά cheesecake με βύσσινο!
Υλικά
Για τη βάση
• 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
• 150 γρ. μαργαρίνη
Για τη κρέμα
• 150 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
• 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 200 ml κρέμα γάλακτος
Γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση
• Ρίχνουμε λιωμένη τη μαργαρίνη στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Παίρνουμε χάρτινες θήκες και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού βάζουμε ποσότητα του μείγματος και τη πιέζουμε στο πάτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, τις βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
• Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει .
• Βγάζουμε από τις βάσεις από τις θήκες , τοποθετούμε τη κρέμα από πάνω και τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
• Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Εδώ βάλαμε βύσσινο !
Δες το βίντεο εδώ: