Συνταγές
Τι ωραία κολοκυθόπιτα!! Είναι πολύ λαχταριστή!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε 1 κιλό κολοκύθα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα, προσθέτουμε 200 γρ., 300 γρ. ζάχαρη και αφήνουμε να αχνιστεί καλά και να χωνέψει. Αν θέλετε βάζετε 2-3 κ. λάδι.
Προσθέτουμε 200 γρ. σταφίδες ξανθές, 1 κτσ. κανέλα και 1/2 κτγ. γαρύφαλλο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τέλος προσθέτουμε 200 γρ. καρύδια χοντροκομένα.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει .
Παίρνουμε κάθε φύλλο κρούστας το λαδώνουμε με σπορέλαιο το διπλώνουμε και βάζουμε στην στενή πλευρά κατά μήκος την γέμιση.
Τυλίγουμε και βάζουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μία ώρα ή ανάλογα με τον φούρνο. Εγώ από πάνω ρίχνω άχνη και κανέλα .
Μας αρέσει χωρίς σιρόπι είναι πιο ελαφριά.
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μια ωραία παραδοσιακή, νηστίσιμη συνταγή για κολοκυθόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Αν κάποιος δεν μπορεί να ανοίξει φύλλο λεπτό ας χρησιμοποιήσει 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού!
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
-500 γρ. στιμένη κολοκύθα
-300 γρ. καρύδι
-2 φακελάκια σουσάμι καβουρδισμένο
-250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-λίγες σταφίδες
-4 κτσ. ζάχαρη
-κανέλα γαρύφαλλο
-2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-1 κιλό αλεύρι
-λίγο αλάτι
-1 σφηνάκι τσίπουρο
-1 κούπα τσ. λάδι
-1 κουταλάκι μπέικιν
-νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 35 μπαλάκια τα οποία αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε λίγο 5 φυλλαράκια και τα τοποθετούμε ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα κορν φλάουρ για να μην κολλήσουν.
Ανοίγουμε έτσι το πρώτο φύλλο.
Κάτω βάζουμε 2 τέτοια φύλλα, 2 πάνω και 3 ενδιάμεσα. (δηλ. 7×5 =35).
Χαράζουμε και ρίχνουμε 2 κούπες λάδι, (του νες καφέ).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1,5 ώρα.
Ταψί νο 36.
ΣΙΡΟΠΙ
-3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
-2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
-2 ΚΤΣ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
-ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”