Πιτες
Μια χορταστική Χωριάτικη κιμαδόπιτα
Υλικά Φύλλα για πίτα 120 γρ. βούτυρο 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 ξινά μήλα τριμμένα 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 φλ. σταφίδες μαύρες 1 φλ. μαύρη ζάχαρη ¼ φλ. ξύδι ¼ φλ. μηλόξυδο ½ κ.τ.γ. γαρύφαλλο ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο ½ κ.τ.γ. κανέλα ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο 2 κ.τ.σ. ρούμι Για τα φύλλα: 60 γρ. βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ξινά μήλα τριμμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. σταφίδες μαύρες
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ φλ. ξύδι
- ¼ φλ. μηλόξυδο
- ½ κ.τ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.τ.γ. κανέλα
- ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.τ.σ. ρούμι
- 60 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε σε μια φόρμα τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.
Σερβίρεται ζεστή.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos