Συνταγές
Ένα υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγητό πού γίνεται γρήγορα και εύκολα – μπροκολοκεφτέδες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τρώγονται και παγωμένοι!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 μπρόκολο, 2 μικρά αυγά, 1 σκ.ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κούπα τριμμένο τυρί (ότι θέλετε)(εγώ έβαλα φέτα),μισή κούπα καλαμποκάλευρο και λίγο ακόμα ,αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να παγώσει, το λιώνουμε με πηρούνι και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί πλάθωντας τους,αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι
ψήνουμε στους 190βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με γιαούρτι
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μια υπέροχη συνταγή για γευστικά κεφτεδάκια φτιαγμένα με κουνουπίδι ή μπρόκολο
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κουνουπίδι ή μπρόκολο
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- ψιλοκομμένο μαιντανό
- ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 2 αυγά
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζετε το κουνουπίδι με τα καρότα και αφού τα στραγγίξετε τα πατάτε να λιώσουν με ένα πιρούνι.
- Βάζετε κι όλα τα παραπάνω υλικά.
- Τα ανακατεύετε όλα καλά και προσθέτετε αλεύρι τόσο όσο να γίνει το μείγμα σας σφιχτό, να στέκεται στο κουτάλι σας ώστε να πλάθετε.
- Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει τα περνάτε από αυγό και μετά από φρυγανιά και τηγανίζετε.
- Τους βάζετε σε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε!
Πηγή: daddy-cool.gr