Γλυκα
Μια πεντανόστιμη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κορμό με κρέμα μανταρινιού
Υλικά για το πατεσπάνι 4 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι αλεύρι 1/2 φλιτζάνι κακάο λίγο βούτυρο Υλικά για την κρέμα μανταρινιού 250 γραμμάρια κρέμα τυριού 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χυμό και ξύσμα από 6 μανταρίνια 4 ζελατίνες μαλακωμένες σε νερό 200 γραμ άχνη ζάχαρη Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας 125 γραμμάρια κουβερτούρα 1 ποτηράκι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για το πατεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο
λίγο βούτυρο
Υλικά για την κρέμα μανταρινιού
250 γραμμάρια κρέμα τυριού
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
χυμό και ξύσμα από 6 μανταρίνια
4 ζελατίνες μαλακωμένες σε νερό
200 γραμ άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας
125 γραμμάρια κουβερτούρα
1 ποτηράκι gran marnie
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν…πολύ!
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε -αφού τα κοσκινίσουμε- μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε μία λαδόκολλα, την απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί και βάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180βαθμούς για 15 λεπτά, περίπου
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί
Ανακατεύουμε μέσα στη σαντιγί τη κρέμα τυριού
Ζεσταίνουμε το χυμό μανταρινιού, διαλύουμε τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει στο νερό, προσθέτουμε το ξύσμα
και τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά για να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα και βάζουμε βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ενα κατσαρολάκι
Αμέσως μετά διπλώνουμε το πατεσπάνι με τη λαδόκολλα για να πάρει κυλινδρικό σχήμα
Ανοίγουμε το πατεσπάνι προσεκτικά και απλώνουμε τη κρέμα, κλείνουμε, και καλύπτουμε και όλη την εξωτερική πλευρά
Στολίζουμε με το σιρόπι κάνοντας γραμμές οριζόντιες
Περισσότερα στο : xmaslife