Γλυκα
Κάτι καλό ετοιμάζεται! Choco-κέικ γεμιστό με πραλίνα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giannis Best Deloglou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Υλικά:
75 γρ. κακάο ΙΟΝ
380 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
250 ml γάλα
120 ml σπορέλαιο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεσαία αυγά
1 1/2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Για την γέμιση και την επικάλυψη
ΙΟΝ Nucrema με 30% λιγότερη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μην βράσει και αμέσως μετά το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το ένα μπολ μέσα στο άλλο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Στη συνέχεια, κόβουμε με πριονοτό μαχαίρι το κέικ στη μέση , γεμίζουμε με πραλίνα το κλείνουμε και βάζουμε για επικάλυψη περισσότερη πραλίνα και τριμμένο μπισκότο.
Η Συνταγή είναι από Giannis Best Deloglou – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/4 κούπας πραλίνα φουντουκιού (όπως merenda, nutella, πραλίνα ΙΟΝ κτλ)
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
Τα ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο μικρό παραλληλόγραμμο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170° βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Extra Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε στο μίγμα και σταγόνες σοκολάτας
thessmama