Συνταγές
Δεν θέλει πολλά πολλά για να γίνει κάτι νόστιμο!! Πίτα με δύο υλικά στη γέμιση..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Vas Kas – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τη ζύμη τώρα πλέον την κάνουμε με το μάτι που λένε, μόνο το νερό μετράω. Λοιπόν 1 ποτήρι νερό, περίπου 2 κτσ. λάδι, 2 κτσ. ξύδι, λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη ελαστική, εύπλαστη, μαλακή να μην κολλάει στα χέρια( 2 με 3 ποτήρια περίπου).
Τη σκεπάζουμε περίπου 1 ώρα και ανοίγω 6 φύλλα, 3 πάνω και 3 κάτω, λαδώνοντάς τα ανάμεσα όταν τα στρώνω στο ταψί.
Για τη γέμιση καθαρίζω μελιτζάνες τις κόβω κύβους και τις αλατίζω για 1 ώρα να ξεπικρίσουν, μετά τις ξεπλένω καλά, στίβουμε να φύγουν τα υγρά τους και τις βάζω στο μούλτι, τις τρίβω λίγο πιο χοντρές από το κρεμμύδι.
Γυρίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο 4 -5 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι, ρίχνω και τις μελιτζάνες, τις γυρνάω ελαφρά, χαμηλώνω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και αφήνω περίπου 1 τέταρτο να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά πριν κάνω την πίτα.
Η συνταγή είναι από Vas Kas – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μια πίτα πάντα έχει θέση στο τραπέζι! Μικρασιατική συνταγή, με γέμιση κιμά και γλυκό τραχανά .
Η συνταγή είναι από κ. Evi Tsatalmpasi – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο
Γέμιση :
-2 μεγάλα κρεμμύδια
-750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-150 γρ. τραχανάς γλυκός
-αλάτι
-πιπέρι
-ζεστό νεράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα βάζουμε τον κιμά.
Τον περνάμε πολύ καλά να σωταριστεί.
Ρίχνουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και λίγο λίγο τ.ο ζεστό νεράκι μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς.
Κατεβάζουμε από την φωτιά , αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε τα ρολάκια μας.
Η συνταγή είναι από κ. Evi Tsatalmpasi – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.