Συνταγές
Υπέροχο δροσερό και καλοφτιαγμενο το σπιτικό παγωτό πραλίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 γάλατα εβαπορέ πλήρη
1 γάλα ζαχαρούχο
5-6 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
7 μπισκότα (ό,τι έχετε) σπασμένα στο χέρι
Τρουφάκι, νιφάδες και σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα γαλατα πρέπει να είναι τουλαχιστον απ την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο, να ειναι δλδ παγωμενα!
Χτυπάμε στο μίξερ τα δυο εβαπορέ δυνατά, μέχρι να αφρατέψουν, σχεδόν διπλασιάζονται σε όγκο!
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα δυο λεπτά σε δυνατη ταχυτητα!!
Προσθέτουμε την πραλινα φουντουκιου!!
Χτυπαμε ελάχιστα και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για μια ώρα !!
Βγάζουμε, το χτυπαμε-ανακατευουμε πάλι και το αφήνουμε άλλη μια ώρα στην κατάψυξη!!
Το βγάζουμε , χτυπάμε λιγο παλι, προσθετουμε τα σπασμένα μπισκοτα, την τρουφα, τις νυφαδες και τις σταγονες σοκολάτας (εγω εβαλα απο 1/3 της συσκευασιας απ το καθενα).
Ανακατεύουμε καλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου τρεις ωρες!
Απολαμβάνουμε!!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για μία νότα δροσιάς με εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο παγωτό nutella
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”
Υλικά
1 λίτρο φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (πράσινη συσκευασία στα ψυγεία σε μεγάλα supermarket)
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
300 γρ. nutella
3 κ.σ κακάο (ανάλογα την ένταση που θέλουμε να δώσουμε)
Μπισκότα πτι-μπερ (για τα σάντουιτς παγωτού)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να “δέσει” σωστά και να σχηματιστούν “κορυφές”.
Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη nutella και το κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος ανακατεύουμε ελαφρώς με τη μαριζ από τη βάση του κάδου προς τα πάνω. Τοποθετούμε το παγωτό σε δοχείο το οποίο κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε να παγώσει καλά στην κατάψυξη 8-10 ώρες.
Σημείωση:
Για τα σάντουιτς παγωτού τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού ή τάπερ μια στρώση μπισκότα, εν συνεχεία την επιθυμητή ποσότητα παγωτό και άλλη μια στρώση μπισκότα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”