Ορεκτικα
Μια κλασσική συνταγή για τζατζίκι, το υπέροχο ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πατροπαράδοτο, γνωστό και αγαπημένο τζατζίκι που συνοδεύει άψογα τόσο το ψάρι όσο και το κρεατικό.
Υλικά συνταγής
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ξίδι
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αγγούρια
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε στο τρίφτη το αγγούρι, το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αλλάζοντας το χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξει καλά το αγγούρι.
Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη ή το κάνουμε αλοιφή σε γουδί.
Σε ένα μπολ γιαούρτι βάζουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και το σκόρδο σταδιακά δοκομάζοντάς το ανάλογα πόσο αψύ και σκορδάτο το θέλετε.
Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με λίγο λάδι ελιές και ψιλοκομμένο άνιθο.