Ζυμαρικα
Μια εύκολη Μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό στο πι & φι!
Υλικά 1 πακέτο σπαγκέτι 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια, στη μέση 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος) αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 πακέτο σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.
Στα 5 – 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Μοσχοφίλερο.
Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας
Περισσότερα στο : gastronomos