Συνταγές
Ορίστε παρέα για ένα τσιπουράκι. Πεντανόστιμα, υγιεινά και χορταστικά καλαμαράκια με ρυζάκι και κουρκουμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
½ κιλό καλαμαράκια
2 κούπες ρύζι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα τεμαχισμένη
1 σφηνάκι ούζο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
5 κούπες ζεστό νερό
κουρκουμά
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια να ροδίσουν.
Το ούζο έπειτα.
Το ρύζι λίγο να τσιγαριστεί.
Τον πελτέ, τη ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά.
Μια βράση 2-3 λεπτά και σβήνουμε.
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι για ντεκόρ.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, για γαρίδες με Ρύζι Διαίτης, σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
500 γρ. γαρίδες φρέσκιες [ή και κατεψυγμένες]
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
170 γρ [ένα μικρό κουτάκι] γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού [προαιρετικά]
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες [αν έχετε πάρει κατεψυγμένες] τις καθαρίζετε βγάζοντας το εντεράκι τους και αφήνετε μόνο την ουρίτσα τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1/2 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε και “σβήνετε” με το κρασί.
Προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αφήστε το να βράσει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τέλος [προαιρετικά] και το χυμό λεμονιού .
Εν” το μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζετε ρύζι πιλάφι το οποίο σερβίρετε ζεστό σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύνετε το ρύζι με τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.