Συνταγές
Μια εύκολη απλή και γρήγορη συνταγή για Μελιτζάνες μελωμένες στο φούρνο με σάλτσα, φέτα και άλλα τυριά
ΥΛΙΚΑ: 3 μελιτζάνες κατά προτίμηση φλάσκες. ½ φλυτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες 1 φλυτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 200 γρ. φέτα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Τρίψτε τις ντομάτες στον τρίφτη. Ψιλοκόψτε τον μαιντανό και το σκόρδό… Κόψτε τις μελιτζάνες […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από syntages.nextnet.gr
ΥΛΙΚΑ:
3 μελιτζάνες κατά προτίμηση φλάσκες.
½ φλυτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 φλυτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Τρίψτε τις ντομάτες στον τρίφτη. Ψιλοκόψτε τον μαιντανό και το σκόρδό…
Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες στρόγγυλες πάχους ενός εκατοστού.
Προθερμάνετε το γκριλ. Στρώστε το ταψί της κουζίνας με λαδόκολα και αραδιάστε τις φέτες της μελιτζάνας, σε μονή στρώση, τη μία δίπλα στην άλλη.
Με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνειά τους με λίγο από το λάδι και ψήστε τις για 4-5 λεπτάκια στο γκριλ. Βγάλτε τις και αφήστε τις σε μιαν άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αχνίστε το κρεμμύδι μαζί με την πρέζα της ζάχαρης ώσπου να γυαλίσει.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, το αλατάκι και ανακατέψτε. Αφήστε την σαλτσούλα να βράσει ώσπου να πήξει ελαφρώς και κλείστε το μάτι.
Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας σε ένα ταψί ή άλλο ρηχό σκεύος και απλώστε σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετείστε τις μισές μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη.
Ρίξτε το άλλο 1/3 τις σάλτσας, λίγο ψιλοκομμένο σκορδάκι,τον μισό μαϊντανό και τη μισή τριμμένη φέτα.
Στρώστε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Απλώστε το τελευταίο 1/3 της σάλτσας, το σκορδάκι τον μαϊντανό και την φέτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο.
Αφήστε το φαγάκι να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτάκια ανάλογα με τον φούρνο ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά οι μυρουδιές και οι γεύσεις, να μελώσουν οι μελιτζάνες και σερβίρετέ το ζεστό η κρύο. Αν βάλετε και λίγες τηγανητές πατατούλες από δίπλα και φρέσκο ψωμάκι τότε θα κάνετε ένα γεύμα ανεπανάληπτο!
Αν θέλετε να έχει το φαγητό εντυπωσιακότερη εμφάνιση και πρόσθετη νοστιμιά, πασπαλίστε έτσι όπως είναι ζεστό λίγη γκούντα ή αλλά τυριά που λιώνουν και αφήστε το στο φούρνο ώσπου να λιώσει το τυρί και να κάνει μια κρούστα. Σε αυτήν την εκδοχή σερβίρετέ το οπωσδήποτε καυτό.
Μπες στο syntages.nextnet.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές