Γλυκα
ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ BLACK FOREST ΤΑΨΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
μετράμε τα υλικά με το ίδιο φλιτζανακι του ελληνικου τον 100 μλ. Ταψι 28 Χ 23 εκ βουτυρομενο και αλευρομενο
2 φλ αλεύρι οχ. 1 φλ κορν Φλάουερ μισό φλ κακάο 1 κ γλ μπέικιν παουντερ μισό κ γλ σόδα μια βανίλια μια πρέζα αλάτι όλα μαζί κοσκινισμενα
3 αυγά 2 φλ ζάχαρη άχνη χτυπημένα να γίνουν αφρος
Μισό φλ γάλα μισό φλ αραβοσιτελαιο
1 βάζο 450 γρ βυσσινο γλυκό σταγγισμενο. στο σιρόπι προσθέτουμε 100 μλ νερό και 50 μλ κονιακ
Σαντιγύ 500 μλ κρέμα γάλακτος φυτική χτυπημένη με 5 κσ ζάχαρη άχνη και μια βανίλια. σοκολάτα τριμμένη για ντεκόρ
Χτυπάμε τα αυγά + άχνη προσθέτουμε το γάλα και το αραβοσιτελαιο συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μαριζ με απαλές κινήσεις αδειάζουμε στο ταψί
Χτυπάει 3-4 φορές το ταψί επάνω στον παγκο να σκάσουν η φουσκάλες ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 β στις αντιστάσειςγια 25 λεπτά περίπου δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα
Σιροπιαζουμε ζεστό το γλυκό αφήνουμε να κρυώσει βάζουμε τα βύσσινα επάνω στο παντεσπάνι την σαντιγύ και την σοκολάτα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.