Συνταγές
Μηλόπιτα κέικ – η αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5-6 μεσαία μήλα
1 κτσ. ζάχαρη
1 κτγ. κανέλα
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ηλιέλαιο
4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2,5 κούπες αλεύρι γοχ.
1 σφηνάκι κονιάκ, (προαιρετικά ή όποιο λικέρ σας αρέσει)
Καρύδια προαιρετικά
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω- κάτω.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας στρογγυλά και στρώνουμε σε αποσπώμενο ταψί.
Ρίχνουμε λεμόνι, τη ζάχαρη και τα καρύδια. Σε ένα μπολ κόβουμε πιό μικρά κομμάτια μήλα για τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα, στο μίξερ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το φάκελο με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλεύρι, το κονιάκ και τέλος τα υπόλοιπα μήλα, ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 60 -70 λεπτά περίπου κοντά στα 55 λεπτά, βάζουμε ένα μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μιά λαχταριστή μηλόπιτα !!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο Lurpak
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 1/2 κτγ.μπέικιν
1 κτγ. κανελλογαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο στο ταψί μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλλα. Κόβουμε ροδέλες τα μήλα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Στα κενά βάζουμε καρύδια.
Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν.
Φούρνο πάνω κάτω στους 185 βαθμούς γιά περίπου 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Ευχαριστούμε την κ. Νατάσα Καρούζου για την όμορφη συνταγή!