Συνταγές
Μηλόπιτα τριφτή (εύκολη συνταγή)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-αλεύρι 2,5 φλιτζάνι
-200 γρ. βούτυρο κρύο
-1 αυγό
-ζάχαρη 0,5 φλιτζάνι
-σόδα 0,5 κ.γ
-μαγιονέζα, 2 κουταλιές της σούπας.
-χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας.
-1 βανίλια
Γέμιση
-6 μεσαία μήλα, πλυμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
-χυμός από μισό λεμόνι
-αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας
-καστανή ζάχαρη 180 g
-1 κ.γ κανέλα
*Αντί γιά γέμιση μήλα μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή, φτιάχνοντας τα υλικά για τη ζύμη. Σε ένα μπωλ, θα ρίξουμε μέσω ενός σουρωτηριού 2,5 φλυτζάνια αλεύρι, 0,5κ.γ σόδα και θα ανακατέψουμε καλά τα υλικά με ένα αναδευτήρα.
Κατόπιν, θα προσθέσουμε ένα κομμάτι κρύου βούτυρου 200 γραμμάρια και θα το τρίψουμε με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά. Θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπωλ θα βάλουμε, 1 αυγό, 0,5 φλυτζάνι ζάχαρι, 1κ.σ χυμό λεμονιού και θα τα ανακατέψουμε. Θα προσθέσουμε και 2κ.σ μαγιονέζα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλια.
Αδειάζουμε στο μπωλ με τα υλικά της ζύμης, το δεύτερο μπωλ και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φτιάχνοντας έτσι την ζύμη μας και δημιουργούμε από αυτή, ένα ρολό.
Με ένα μαχαίρι, θα κόψουμε το ρολό στη μέση, τα τυλίγουμε με μεβράνη και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 έως 40 λεπτά.
Βάζουμε τώρα σε ένα μπώλ, τα 6 μεσαία μήλα σε κομμάτια, τον χυμό από μισό λεμόνι, 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρι, και μισό φλυτζάνι σταφίδες και ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι.
Θα βάλουμε σε ένα δοχείο ή δοσομετρητή, 2κ.σ αλεύρι και 1κ.γ κανέλα. Ανακατεύουμε για λίγο με ένα κουτάλι και με αυτό το μίγμα θα πασπαλίσουμε το μπωλ με τα μήλα. Θα ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι το μίγμα αυτό.
Κατόπιν θα πάρουμε ένα πυρέξ και θα τρίψουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης με την χοντρή πλευρά του τρίφτη σε αυτό.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε το μπωλ με τα μήλα και να τα απλώσουμε ομοιόμορφα πάνω από την τριμένη ζύμη.
Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης, και με τον ίδιο τρόπο το τρίβουμε επάνω από τη στρώση των μήλων ώστε να την σκεπάσουμε καλά.
Θα βάλουμε το πυρέξ στο φούρνο για 20 έως 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μετά και το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=rO_V9Q0o2B0
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes