Συνταγές
Μηλόπιτα τάρτα, τριφτή, χωρίς πλάστη, έτοιμη σε 5′
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη:
400 γρ αλεύρι
1/3 κουταλιού αλάτι
1 φακελάκι baking powder
120 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
150 γρ. βούτυρο ή βιταμ
2 αυγά
για την γέμιση:
μισή κούπα σταφίδα
2 μεγάλα μήλα
1/2 λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ κανέλα
2/3 κούπας χοντροκομμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ κανονικού μεγέθους, βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε καλά πιέζοντας με τα δάκτυλα (να το νοιώθουμε σαν κους κους ή τραχανά).
Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ. και το βουτυρώνουμε καλά (20 γρ. βούτυρο). Προσθέτουμε 1 κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι για να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια, βάζουμε κάτω την μισή ζύμη από το μπολ μας, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Πιέζουμε με τα δάκτυλα για να εφαρμόσει σε όλο τον πάτο και ελαφρώς προς τα τοιχώματα. Τέλος, τρυπάμε λίγο με το πιρούνι.
Έπειτα συνεχίζουμε την γέμιση. Σε μισή κούπα σταφίδα βάζουμε λίγο λικέρ για να μουλιάσει και να φουσκώσει η σταφίδα, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Επιπλέον, καθαρίζουμε 2 μεγάλα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στύβουμε από πάνω τους μισό λεμόνι, προσθέτουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι κανέλα και προαιρετικά ελάχιστο τριμμένο γαρύφαλλο. Τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας 2/3 της κούπας χοντροκομμένο καρύδι. Επίσης προσθέτουμε και την σταφίδα, την οποία την έχουμε πρώτα στραγγίξει από το λικέρ και ανακατεύουμε ξανά και η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί μας και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου (30 γρ. βούτυρο).
Στην συνέχεια, και πάνω από την γέμιση προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη και καλύπτουμε όλη την γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς, αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η μηλόπιτα μας, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σε μια άλλη πιατέλα την αναποδογυρίζουμε ξανά, ώστε να έχουμε την καλή πλευρά.
Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά