Συνταγές
Ωραιότατα λαχταριστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με πολύ ωραία συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Η δοση που θα σα γραψω βγαζει 37 κουλουρακια.
500 ml χλιαρο νερο
2 φακ.ξερη μαγια
1κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ταχινι
Αλευρι γ.ο.χ. 1 kg ισως και λιγο παραπανω.
Χλιαρο νερο +ζαχαρη
Σουσαμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στο νερο μαζι με την ζαχαρη.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι το οποιο ριχνουμε σταδιακα.Ζυμωνουμε καλα η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.Οταν ειναι ετοιμη κοβουμε μικρα μπαλακια των 45 γρ.ανοιγουμε σε κορδονι και κανουμε κυκλακια.Βουταμε στο ζαχαρονερο μετα στο σουσαμι και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα.
Αφηνουμε 20 λεπτα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για περιπου 20 με 25 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μηλόπιτα ανάποδη με μπισκότο βανίλια
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Χρειαζόμαστε 3 μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα τους και
λίγο κανέλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
400 gr γιαούρτι
1 φαρινάπ
1 πακέτο μπισκότα με κρέμα βανίλια και
ένα σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη ρίχνουμε τα αυγά το γιαούρτι τις βανίλιες ,το κονιάκ και τέλος το αλεύρι σπάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε μέσα ανακατεύοντας τη ζύμη.
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε κάτω τη λαδόκολλα τοποθετούμε τα πασπαλισμένα μήλα με τη σειρά δύο στρώσεις και από πάνω βάζουμε τη ζύμη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′-55′
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.