Για την ζύμη:
Υλικά
2 ½ κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
225 γρ βούτυρο
¼- ½ κούπα νερό
Προετοιμασία
Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη, βούτυρο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Τα τυλίγουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε στην συντήρηση για μία ώρα.
Για την γέμιση:
Υλικά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
7-8 μήλα γκόλτεν
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
Χυμός από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Προετοιμασία
Κόβουμε τα τα μήλα σε ροδέλες.
Ανοίγουμε το φύλο, βάζουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε βουτυρωμένο ταψί.
Βάζουμε τα μήλα πάνω στην ζύμη μας και ρίχνουμε την ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και τον χυμό του λεμονιού. Από πάνω βάζουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με την άλλη μίση ζύμη και ανοίγουμε τρυπίτσες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε σκέτη με παγωτό βανίλια που της πάει πολύ.