Συνταγές
Μηλοπιτάκια με τέλεια αφράτη ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μηλοπιτάκια, αφράτα για όλες τις ώρες της ημέρας! Αποτελεί τέλειο κέρασμα για καλεσμένους και είναι ένα στολίδι για οποιοδήποτε τραπέζι!
Η Συνταγή είναι από κ. Σωτηρία Σωτηρία – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
3 μηλα τριμενα
5 κ.σ ζαχαρη,κανελα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή για τα μηλοπιτάκια, τοποθετώντας όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα. Τα βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα μήλα να έχουν υφή μαρμελάδας.
Για τη ζύμη:
Στο μίξερ χτυπάμε ένα βιταμ soft, 3 με 4 κ.σ. ζάχαρη, έναν κεσέ γιαουρτά και τέλος μια φαρίνα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε κάνοντας τα μπαλάκια. Τα ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε σε πουγκί και τα βάζουμε στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί, με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω και στις αντιστάσεις, για μισή ώρα περίπου.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η γέμιση πρέπει να ναι κρύα. Για αυτό τον λόγο, την φτιάχνουμε πρώτη.
Από πάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Σωτηρία Σωτηρία – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ψάξε και βρες και άλλες νόστιμες συνταγές για μηλοπιτάκια!