Συνταγές
Μηλοπιτάκια αλλιώς – Είναι τόσο ωραία που μοιάζουν σαν ψεύτικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
550 γραμμαρια αλευρι για ολες της χρησεις,
1 και μισο ποτηρι νερου χλιαρο γαλα,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 αυγο,
1 βανιλια,
100 γραμμαρια.ζαχαρη,
1 κουταλια της σουπας γεματη βούτυρο μαλακο,
50 ml σπορελαιο,
λιγο αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα,την ζαχαρη,την βανιλια,το βουτυρο,και την μαγια και το ανακατευουμε με συρμα
Το αφηνουμε 5 λεπτα!Στην συνεχεια ριχνουμε το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα
Στην συνεχεια ριχνουμε το μισο αλευρι ,το αυγο,και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο αλευρι και ζυμωνουμε!Θελουμε πολυ αφρατη ζυμη!Την σκεπαζουμε για 1 ωρα
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο!Κοβουμε δισκακια με ποτηρι και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα
ΜΗΛΑ:
Πλενουμε τα μηλα καθαριζουμε μονο τα.σπορια και τα κοβουμε φετες!Τα τοποθετουμε σε μπολ και ριχνουμε μεσα 100 γραμμαρια ζαχαρη,1 κουταλακι του γλυκου κανελα,2 βανιλιες και τα ανακατευουμε
Συνεχιζουμε τοποθετουμε σε καθε δισκακι ζυμης απο μια φετα και τα αφηνουμε 15 λεπτα
Στην συνεχεια τα κλεινουμε και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα.ψηνουμε στους.180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.