Συνταγές
Χοιρινό με σέλινο που λιώνει στο στόμα – μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε και εσείς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό χοιρινό
-1 κρεμμύδι
-2 πορτοκάλια
-1 ποτήρι μικρό κρασί
-2 λεμόνια
-1,5 σέλινο
-1 ντομάτα σε φέτες
-αλάτι, πιπέρι
-ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας, ρίχνω το κρεμμύδι τριμμένο, σβήνουμε με το πορτοκάλι, προσθέτουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε.
Ζεματίζουμε πρώτα τα χοντρά κομμάτια από το σέλινο και τα βγάζουμε όταν μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα φύλλα και όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε και αυτά.
Όταν το κρέας μαλακώσει απλώνουμε στη κατσαρόλα τα χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια τα φύλλα από πάνω.
Βράζουν με το κρέας 10 λεπτά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Αυγολέμονο
-3 αυγά
-2 λεμόνια
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά- σιγά το λεμόνι.
Και με μια κουτάλα το ζωμό από την κατσαρόλα.
Προσοχή
Δεν βάζουμε πάλι στη φωτιά την κατσαρόλα.
Η συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μερακλήδικη Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πορτοκάλι.
Υλικά:
-500 γραμ. χοιρινό σε μπουκίτσες (λαιμός, σπάλα)
-4 χωριάτικα μέτρια λουκάνικα με ότι γεύση σας αρέσει, (εγώ χρησιμοποίησα πικάντικα με πράσο)
-4 κτσ. ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-φλούδα από 1 μέτριο πορτοκάλι ψιλοκομμένη
-1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (120 ml.)
-χυμός από 2 μέτρια πορτοκάλια
-αλάτι , πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, με το χοιρινό, τα λουκάνικα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αφού σοταριστούν αρκετά και μείνουν με το λαδάκι σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, αλάτι κατά βούληση, ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βράζουμε ώσπου να μείνει με ελάχιστο δεμένο ζουμάκι.
Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε για λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε για να βγουν και να δέσουν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή και σκέτο για κρασοκατάνυξη.
Περισσότερα στο : kouzinoskalismata