Συνταγές
Δαμάσκηνο είναι η πιο ωραία μαρμελάδα του φθινοπώρου – Ιδανική για χειμωνιάτικες μέρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 3,5 κιλά δαμάσκηνα καθαρισμένα από κουκούτσια, έβαλα 3 κιλά ζάχαρη.
Εναλλάξ σέ κατσαρόλα μεγάλη και αφήνουμε για 7 ώρες. Ύστερα το πρωί ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, αφήνουμε να βράσει για 5′ ίσα να λιώσει η ζάχαρη δηλαδή.
Τό έσβησα και πάλι και το ξεχνάμε για 6 ώρες. Υστερα ξανά στην φωτιά με το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κρασοπότηρο νεράκι.
Αφήνουμε να βράσει για 13′.
Πριν σβήσουμε την φωτιά έριξα ένα φύλλο αλμπαρόριζα, 1 μασουράκι κανέλα και 2 βανίλιες.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια ζεστά και τα δύο, βάζω τα καπάκια, τοποθετούμε ανάποδα για όλη την νύχτα.
Αύριο το πρωί θα τοποθετηθούν σε ντουλάπι φυσικά με ίσια τα βαζάκια.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μελωμένο κότσι με πορτοκάλι, βερίκοκα και δαμάσκηνα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
-4 κότσια χοιρινά (μέτριο μέγεθος)
-1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
-1 πακέτο ξερά βερίκοκα
-1 κτσ. μουστάρδα
-πατάτες (προαιρετικά)
-σκόνη σκόρδου
-ρίγανη
-2 κτσ. μέλι
-2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
-4 ροδέλες πορτοκάλι
-1 ποτήρι χυμός ενός λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε τα κότσια με χαρτί κουζίνας αφού τα πλύνουμε και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού/ λεμονιού, τη μουστάρδα, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, το μέλι και το αφήνουμε για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο ραντίζοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε τα κότσια σε γάστρα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες (πρέπει να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο).
Στη 1,5 ώρα ψησίματος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και αν θέλουμε και πατάτες.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”