Υλικά:
10 μικρά, ώριμα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. μέλι
2 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
15 γρ. κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Απλώστε το μέλι στον πάτο του ταψιού και βάλτε το στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει λίγο. Έπειτα στρώστε από πάνω, ομοιόμορφα τις φέτες αχλαδιού.
Στο μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα και έπειτα προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και την κανέλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το κονιάκ. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια με το μέλι.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Καλό θα είναι το τελευταίο 20λεπτο να χαμηλώσετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε την πίτα και αν θέλουμε σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.