Συνταγές
Φανταστικος μεζες! Ωραιότατο χταπόδι ξυδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι
ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί λευκο, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν ξανά βάζουμε νερό
τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει… το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη ζουμάκι από την κατσαρόλα και σερβίρουμε
όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.
Στο ψυγείο μπορεί να παραμείνει και πάνω από μήνα, μιας και το χταπόδι δεν έχει αίμα και δεν χαλάει
Επιλέγετε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά η γεύση του δεν υπάρχει
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μελωμένες πικάντικες πατάτες φούρνου
Υλικά
- 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα έξι κυδωνάτες
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Για τις πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 230 βαθμούς C και τοποθετούμε μέσα το ταψί, να κάψει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λαδωθούν όλες. Τις ψήνουμε για 10΄.
Ανακατεύουμε σε μπολ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τις μισοψημένες πατάτες. Κάθε 15΄ τις ανακατεύουμε. Συνοδεύουν ιδανικά κρέας, ψάρι ή πουλερικά.