Συνταγές
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα.. όλο γεύσεις και αρώματα, μια πανδαισία χρωμάτων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
1 φακελάκι έτοιμη σάλτσα γλυκόξινη
Λίγο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και λάδι
Εκτέλεση
Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μακρόστενες λωρίδες.
Αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
Το τηγανίζουμε ελαφρά προσθέτουμε και τα λαχανικά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε την σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με ρύζι.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μελωμένες μπουκιές κοτόπουλου με μουστάρδα.
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Έργο τέχνης είναι όχι φαγητό.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου σε κομματάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κτσ. μέλι
1 κτσ. μουστάρδα, (αν προτιμάτε βάζετε και καυτερή)
Αλάτι, πιπέρι, γλυκειά πάπρικα
Ελάχιστη ρίγανη
1 κρασοπότηρο κρασί άσπρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου με το κρεμμύδι .
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπαστούν οι μπουκιές!
Αφήνουμε να βράσει να δέσει να μείνει με ελάχιστο ζωμό.
Και σερβίρουμε.
Με ότι προτιμάμε συνοδευτικό.
Για παράδειγμα με πιλάφι και κουρκουμά!
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”