Συνταγές
Μελωμένα και ζουμερά μέχρι μέσα – Ροξάκια σαν όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τσαγιού καλαμποκελαιο
1 κούπα τσαγιού χλιαρό γάλα
2 Φ μαγιά ξερή
1 Φ μπεικιν η 3 κ σούπας
2 βανιλια κάψουλες
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κ γ γαρύφαλο
1/4 κγ κανέλα
4 κ σ κακάο
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 κσ χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνάκι ποτό κονιακ εγώ έβαλα ρακί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί
Προσθέτουμε το λάδι το μπεικιν τις βανιλιες το ξύσμα και τα αυγά
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη μπορεί να μην το πάρει όλο
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και στο ένα μέρος ρίχνουμε το γαρύφαλλο την κανέλα και το κακάο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα
Μετά πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια ένα καφέ ένα λευκό τα στρίβουμε και τα κλείνουμε στις άκρες φτιάχνοντας ένα κυκλάκι
Ψήνουμε στους 180 20 λεπτά να ροδισουν αντιστάσεις
Κρυώνουν και τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι για 10 λεπτά τα βγάζουμε τα βάζουμε σε σκεύος βαθύ και τους ρίχνουμε το σιρόπι που περίσσεψε να το απορροφήσουν ανά διαστήματα έβαζα τα πάνω κάτω να σιροπιαστουν όλα !!
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”