Συνταγές
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ .. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ …
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1,100 γρ αλεύρι μαλακό κόκκινο Ν0 2 άι Γιώργη
350γρ όλα μαζί , νερό και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι μεγάλο πλυμένο στο μουλτι πολτό χωρίς τα κουκούτσια
350γρ ηλιέλαιο
170γρ ζάχαρη
2 κουτ γλυκού αμμωνία
1 κουτ γλυκού σόδα
2 κουτ γλυκού κανέλα
3/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ σούπας μέλι
Σιρόπι
έτοιμο 1 μέρα πριν και είναι για 2 δόσεις γιατί τόσο σας χρειάζεται ,,,αν κάνετε το μισό δεν φτάνει για μία δόση ..μένει πολύ λίγο για τα τελευταία …στις 2 δόσεις τα τελευταία τα σοροπιάζετε 15 – 15 κομμάτια μισό μισό το ταψί τα δευτέρα 15 το μισό ταψί περιμένουν μέσα στον φούρνο ..
για το σιρόπι χρειάζεστε
2,5 κιλά ζάχαρη
1,6 κιλά νερό
1/2 λεμονί ολόκληρο
1 βανιλίνη
300γρ μέλι
100γρ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
το βράζουμε 3-4 λεπτά το μέλι και η βανίλια αφού το αποσύρουμε από την φωτιά ..
200γρ καρύδι
Εκτέλεση
Όλα τα υγρά η ζάχαρη και το μέλι ,η κανέλα ,το γαρύφαλλο ,σόδα ,αμμωνία . τον πολτό πορτοκαλιού ..
Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη ..
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ίσα ίσα να πάρει το αλεύρι ..αν χρειαστεί λίγο αλεύρι πασπάλισμα με το χέρι ..
Πλάθουμε και κάνουμε σχεδιάκι όπως μας βολεύει ..
Ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς για 23-28 λεπτά αντιστάσεις ..
Μόλις βγουν σοροπιάζουμε αμέσως για 2-3 λεπτά .. και τα βάζετε στο σουρωτήρι μακαρονιών να στραγγίσουν
*ΛΙΏΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ 250 ΓΡ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ 3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΜΟΓΕΝΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ..
ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΡΙΝ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΡΥΔΙ Η ΦΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ..
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ Η ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”