Συνταγές
Μύρισε Χριστούγεννα το σπίτι – υπέροχα μελωμένα και τραγανά απ έξω μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εσύ; Πότε θα φτιάξεις τα δικά σου μελομακάρονα;
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ.ελαιολαδο (200 ml)
3/4 του φλ.χυμο πορτοκαλι
1/2 κουπα ζαχαρη+1 κ.σ.μελι
1/2 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ
1 κ.γ.κανελα
3/4 κ.γ.γαρυφαλλο
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ.μπεικιν
1 κ.γ.σοδα.
Περιπου 500 γρ αλευρι γ.ο.χ.
1/2φλ.σίμιγδαλι ψηλο
Σηροπι:
500 ml νερο
1 1/2 φλ .ζαχαρη
1 φλ.μελι
2 ξυλακια κανελας
Μισο πορτοκαλι με την σαρκα
2 καρφακια γαρυφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι.Βραζουμε για 10 λεπτα.Το μελι δεν το βαζουμε μεσα.Το βαζουμε μετα αφου κατεβαζουμε απο την φωτια.Το αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Εχουμε σε μια λεκανη το αλευρι+σιμιγδαλι.
Σε μια αλλη ανακατευουμε καλα τα υγρα +κανελλα+γαρυφαλλο+ξυσμα.Προσθετουμε σταδιακα τα στερεα στα υγρα χωρις να ζυμωνουμε πολυ για να μην βγαλει λαδι η ζυμη.Πλαθουμε κανουμε σχεδιο εοανω με το καλαθακι απο την φρητεζα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτα.
Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα σιροπιαζουμε στο κρυο σιροπι .Τα αφηνουμε για 5 δευτερολεπτα.
ΣΙΡΟΠΙ
φτάνει μέχρι και το εσωτερικό τους και τα κάνει απ’ έξω να παραμένουν τραγανά και μπισκοτένια.
Πασπάλισμα
Αλέθουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε με το μείγμα τα μελομακάρονα στην επιφάνεια.
Τα στολίζουμε με τριμμένο καρύδακι και είναι πλεον έτοιμα να τα απολαύσουμε άλλη μια χρονιά στις γιορτές και όχι μόνο εμείς και η αγαπημένη μας οικογένεια
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.