Συνταγές
Μελιτζανόπιτα εξαιρετικής νοστιμιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Maurokota – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Αναλυτική συνταγή για να φτιάξεις αμέσως την καλύτερη μελιτζανόπιτα με διαφορά!
ΥΛΙΚΑ
6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ
3 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΡΑ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ
400 ΓΡ ΦΕΤΑ
3 ΧΟΥΦΤΕΣ ΤΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ
4 ΑΥΓΑ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΙΚΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΤΙΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ
ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΜΕΤΑ ΕΝΝΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ
ΣΦΟΛΙΑΤΑ
250 mlΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ
400 ΜΕ 450 ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ
1 ΚΓ ΑΛΑΤΙ
1/2ΚΣ ΖΑΧΑΡΙ
2ΚΣ ΞΥΔΙ
3 ΚΣ ΛΑΔΙ
1ΑΣΠΡΑΔΙ
150 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΠΟΛΙΚΟ
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΕΝΟΜΑΚΡΟ ΦΥΛΛΟ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΝΑΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΛΟ
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΩ
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Maurokota – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”