Υλικά:
Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μέτριες
Κόκκινη πιπεριά: 1 μέτρια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 3 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια: 2 μέτρια
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές σούπας
Λευκό ξύδι: 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένετε και στεγνώνετε τις μελιτζάνες και την πιπεριά. Με κοφτερό μαχαιράκι ή πιρούνι, τρυπάτε ολόγυρα σε αρκετά σημεία τις μελιτζάνες. Βάζετε τις μελιτζάνες κατευθείαν πάνω στη φλόγα και τις ψήνετε. Όταν μαυρίσουν καλά από την μια πλευρά, τις γυρίζετε, ώστε να ψηθούν ολόγυρα.
Μελιτζανοσαλάτα ψήσιμο μελιτζάνας
2. Κατευθείαν πάνω στη φλόγα βάζετε και την πιπεριά και την ψήνετε να μαυρίσει κι αυτή ολόγυρα.
Μελιτζανοσαλάτα ψήσιμο πιπεριάς.
3. Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν, τόσο, ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε χωρίς να καίγεστε. Τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν, για 10 – 15 λεπτά.
4. Όταν ψηθεί η πιπεριά, την βάζετε σε μπολ και την σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη. Όταν κρυώσει αρκετά, την αφαιρείτε την μαυρισμένη φλούδα, κάτω από τρεχούμενο νερό. Πετάτε το κοτσάνι και την καθαρίζετε από τα σπόρια. Την κόβετε κομματάκια και την βάζετε σε σαλατιέρα.
5. Ψιλοκόβετε την σάρκα της μελιτζάνας και την βάζετε κι αυτή στν σαλατιέρα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
6. Σερβίρετε την μελιτζανοσαλάτα χλιαρή, σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα, μαζί με φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες. Ταιριάζει τόσο με ψαρικά – θαλασσινά, όσο και με κρέατα.
Σημ.: Όσοι βρίσκονται δε δίαιτα, καλό είναι να μειώσουν το ελαιόλαδο που θα βάλουν στη σαλάτα, ώστε να μειώσουν αντίστοιχα τα λιπαρά και τις θερμίδες.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com