Συνταγές
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
Ψήσιμο μελιτζάνων
Τσιγάρισα πρώτα 5 μεγάλα κρεμμύδια και πρόσθεσα τον μοσχαρίσιο κιμά!
Εβαλα 200γρ τρίμματα κεφαλογραβιέρα
4 αυγά
2κσ βρώμη
Ψημένες πιπεριές φλωρίνης!
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗΣ
Αλεύρι 750 γρ
Νερό 360 γρ
Λάδι 20 γρ
Ξύδι 20 γρ
Αλάτι 15 γρ
Για 6 φύλλα των 200γρ περίπου!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ταψί 36 εκατοστών
Ανοίγω 1 φύλλο και το τοποθετώ κάτω και έξω από το ταψί
Ανοίγω 2 φύλλα ,τα κόβω στην μέση (γίνονται 4 φύλλα)και τα ψήνω ένα ένα
Ανοίγω 1 φύλλο και το κόβω στην μέση ,το ένα μισό το ψήνω και το άλλο το κόβω σε λωρίδες και το βάζω γύρω-γύρω και έξω από το ταψί για να κάνω χοντρό κόθρο
Στον κόθρο κρύβω τριμμένη γραβιλερα και κεφαλογραβιέρα
Ανοίγω 1 φύλλο το κόβω στην μέση και βάζω το μισό κάτω και πάνω από το πρώτο
Τοποθετώ 2 προψημένα.
Βάζω την μισή γέμιση
Τοποθετώ 2 προψημένα.
Βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Τοποθετώ το 5ο προψημένο φύλλο.
Βάζω το μισό ωμό φύλλο.
Ανοίγω 1 φύλλο ,το κόβω στην μέση και βάζω αυτά τα δύο φύλλα πάνω στην πίτα
Ανεβάζω τον κόθρο και χαράζω
Δεν λαδώνω το ταψί ούτε το πρώτο φύλλο
Ψεκάζω με ηλιέλαιο ίσα να γυαλίσουν τα φύλλα
Ψήνω στους 180 για 50 λεπτά(εξαρτάται από τον φούρνο)
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Παπαπαράσχου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”