Συνταγές
Αν δεν έχεις φάει αλλά λατρεύεις τις μελιτζάνες, μάλλον πρέπει να τη φτιάξεις σύντομα – Μελιτζανόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 γιαούρτι απλό 200γρ.
-3 αυγά
-1/2 ποτήρι γάλα
-170 γρ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη
-1 κτγ. μπέικιν
-2 μελιτζάνες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες σε κυβάκια
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-λίγο μαιντανό, πιπέρι, αλάτι πολύ προσεκτικά έως καθόλου
-1/4 φέτα τριμμένη
-1/4 κίτρινο τυρί τριμμένο(εγώ έβαλα γκούντα)
-150 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα 4 πρώτα υλικά.
Εχουμε σωτάρει σε λίγο λάδι μελιτζάνες και κρεμμύδι να μαλακώσουν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στα υγρά με τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί.
Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί όχι μεγάλο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Απλώνουμε το μείγμα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο. Ψήνουμε στους 175 έως 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κοπεί γιατί είναι μαλακή στο εσωτερικό της.
Η συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΟΝΕΙΡΟ – Κανείς δεν θα καταλάβει τι τρώει!!
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-3 μεγάλες μελιτζάνες
-3 κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κούπα τυρί πικάντικο κατά προτίμηση Μετσόβου
-1 αυγό
-φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου. Περίπου 8 κτσ.
-αλάτι, πιπέρι, 4 κτσ. μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατόνερο, τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο τα οποία τα ρίχνουμε μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την μια κούπα τυρί, το αυγό, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλευρώνουμε και τηγάνισα σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος. Μπορείτε να βάλετε και τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.