Συνταγές
Μελιτζάνες με μοσχάρι ποντίκι στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1κιλο μοσχάρι ποντίκι, σπάλα ή χτένι σε μερίδες
1 κ.σ πελτέ τομάτας
500 γρ. χυμό τομάτας
Αλάτι – πιπέρι
600 γρ. μελιτζάνες μικρές
4 πατάτες
1 τομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι κομμένο στα 4
2 ξυλάκια κανέλας
Λίγη ζάχαρη
200 γρ. Τριμμένα τυριά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Μαϊντανό
Δυόσμο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200’C βαθμούς στον αέρα.
Βράζουμε το μοσχάρι με νερό στη χύτρα ταχύτητας να παρει βράση και να αφαιρέσουμε τον αφρό που θα βγάλει.
Σκεπάζουμε τη χύτρα και βράζουμε για 25′ λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα βάση οδηγιών της κάθε εταιρείας και στραγγίζουμε, κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε στην άκρη το κρέας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε όλα μαζί. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο πυρίμαχο ταψί.
Σοτάρουμε καλά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθετουμε την ντομάτα, την πάστα ντομάτας λιωμένη σε 1 κούπα ζουμί από το κρέας που κρατήσαμε, και όλα τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Αφηνουνε να ψηθουν 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας στο ταψάκι πάνω στις μελιτζάνες. Προσθέτουμε και την σαλτσα με τα λαχανικά, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200’C βαθμούς για 15 λεπτά.
Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει το φαγητό για να το σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”