Συνταγές
Αφράτα αφράτα.. έτοιμο το πρωινό μας τηγανόψωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα.
Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Εμείς τα τρώμε με τυρί με μαρμελάδα και με ταχίνι.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μείγμα για τηγανίτες
Υλικά για το μείγμα:
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές σούπας baking powder
- 2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεψέ τα καλά με τον αυγοδάρτη.
- Αποθηκεύεις το μείγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο στο ντουλάπι.
Για να φτιάξεις τηγανίτες χρειάζεσαι:
150 γρ μείγμα για τηγανίτες
1 αυγό
250 ml γάλα τη προτίμησής σου
1 κουταλάκι βούτυρο
Αν είσαι vegan ή αποφεύγεις απλά τα ζωικά προϊόντα μερικές φορές στην διατροφή σου απλά αντικαθιστάς το αυγό με 1 κουταλάκι λιναρόσπορο κοπανισμένο μουλιασμένο σε 2 κουταλάκια νερό, το βούτυρο με ίση ποσότητα ελαιόλαδου ή λαδιού καρύδας και το γάλα με το φυτικό της επιλογής σου.
elenaiscooking