Συνταγές
Μα πόση λαχταριστή μπορεί να είναι μία πάστα μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
120 γρ ηλιαιλεο
200 γρ γάλα
Μια βανίλια σε υγρή μορφή
Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γρ αλεύρι γ ο χ
1 μπεικιν και
2 κ σ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιαιλεο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουνε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα
Αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεματες κουταλιές σουπας μερεντα
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο
Για το γλασο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα ζεστό
Και μια κ γ μέλι
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και πάλι
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.