Συνταγές
Ένα γλυκάκι μωσαϊκό αγαπημένο για όλους σε στρογγυλή φόρμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα εβαπορε λάιτ το μεγάλο.
Μισό πακέτο βιταμ βούτυρο
1 σφηνακι κονιάκ
Μισή κουβερτουρα σοκολάτα υγείας, 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα, η μία φορά χτυπάμε στο μουλτι
1 μισυ πακέτο μπισκότα πτι μπερ κομμένα στα δύο.1 βανίλια. Τά μπισκότα είναι τά χωρίς ζάχαρη, αλλά όμως είναι πολύ γλυκά..
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, βούτυρο, κουβερτουρα, κακάο, 1 βανίλια, μέσα σέ 1 κατσαρολακι. Μέχρι να λιώσουν όχι να βράσει.
Αποσύρω από την φωτιά , προσθέτω τά καρύδια, κονιάκ, και τά μπισκότα. Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί και ρίχνουμε στην φόρμα με το αντικολλητικό χαρτί στρωμένο από κάτω.
Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες να πάγωσει καλλά.
28 άρα φόρμα στρογγυλή με αντικολλητικό χαρτί από κάτω για να μπορώ ύστερα να βγάλω το χαρτί.
Εγώ το κόβω και σέ κομμάτια ύστερα από 5 ώρες το βάζω σέ μπωλ και το έχω έτοιμο στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για μαρμελαδωτό μωσαϊκό χωρίς σοκολάτα – Υποσχόμαστε να σας ξετρελάνει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους”
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 έτοιμη σαντιγί
250γρ. μαργαρίνη
½ κούπα γάλα
1 κούπα άχνη
1 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το γάλα για να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τη σαντιγί με τη ποσότητα γάλακτος που αναγράφεται.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ρίχνουμε την άχνη και τη μαρμελάδα και τη σαντιγί.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες αλουμινίου και το βάζουμε για 10 ώρες στο ψυγείο ή 3 ώρες στην κατάψυξη.
Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε έξω για 20 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους”