Υλικά:
- ¾ ποτ. του νερού ελαιόλαδο
- ¾ ποτ. του νερού λευκό κρασί
- Λίγο αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500γρ.)
- Μαρμελάδα «Άγριο Βύσσινο Γράμμου»*
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι με το χέρι. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, κόβουμε σε στρογγυλά σχέδια με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι αν δεν διαθέτουμε το αντίστοιχο εργαλείο. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κύκλου μια κουταλιά μαρμελάδα «Άγριο Βύσσινο Γράμμου» και διπλώνουμε τα μαρμελαδοπιτάκια στη μέση.
Με ένα πηρουνάκι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν. Τοποθετούμε τα μαρμελαδοπιτάκια σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο βαθμούς Κελσίου για είκοσι περίπου λεπτά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Το διαβάσαμε εδώ