Συνταγές
Φανταστική συνταγή για μαρμελάδα κάστανο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 κιλό κάστανα
400 γρ ζάχαρη(κατά προτίμηση καστανή)
200 ml νερό
1 βανίλια
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κάστανα και χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα στην επιφάνεια τους. Τα βράζουμε τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε όταν είναι ακόμα ζεστά και τα περνάμε στον πουρέ λαχανικών ή τα ρίχνουμε απευθείας στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ του κάστανου με τη ζάχαρη, το νερό.
Βράζουμε την μαρμελάδα στην αρχή σε δυνατή φωτιά και αργότερα τη χαμηλώνουμε ώστε να βράζει χωρίς να τινάζεται ο καυτός πολτός ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 30 λεπτά .Λίγο πρίν την κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την βανίλια και τον χυμό απο το λεμόνι και στη συνέχεια την βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει πριν την αποθηκεύσουμε.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ροδάκινα κατά βούληση
ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα τα ροδάκινα και τα έκοψα στο μπλέντερ τα έβαλα σε μια λεκάνη και μετά πήρα ένα ποτήρι και άρχισα το μέτρημα!!
Έριχνα στην κατσαρόλα 1 ποτήρι λιωμένα ροδάκινα και ένα ποτήρι ζάχαρη!!! Τέλος όταν άρχισε ο βρασμός ξάφρισα χαμήλωσα και άφησα να βράσει σιγά σιγά ενώ σταδιακά ανακάτευα για να μην κολλήσει ..!!!Τελος όταν έδεσε έριξα και το λεμόνι !!
Έβαλα τα βάζα μου με τα καπάκια σε ένα ταψί και τα έβαλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά..όταν έκαψαν πολύ καλά εριχνα καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα τα έκλεινα στα γρήγορα και τα γύριζα τούμπα για να μην πάρουν αέρα μέσα!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.