Συνταγές
Θεϊκή μαρμελάδα δαμάσκηνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 κιλά δαμάσκηνα
-1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
-1 καψουλάκι βανίλια για άρωμα ή 1 φυλλαράκι αλμπαρόριζα
-το χυμό από 1 λεμόνι προς το τέλος
-1700 γρμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα φυσικά με την φλούδα τα θέλουμε διότι εκεί υπάρχουν και όλες οι βιταμίνες, τα στρώνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 13′.
Αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Ξανά βράζουμε για 6′, ρίχνουμε την βανίλια και το χυμό λεμονιού σβήνουμε την φωτιά.
Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και απολαμβάνουμε επάνω σέ ψωμάκι με βούτυρο.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μαρμελαδα λεμόνι!!
Η συνταγή είναι της κ. Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 λεμόνια βιολογικά ακέρωτα
-3 φλ.τσ. νερό
-ζάχαρη όσο το βρασμένο μίγμα νερού+ λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνω ελαφρά τα λεμονιά στο λεπτό του τρίφτη.
Τα κόβω στα 6, καθαρίζω μεμβράνες και κουκούτσια, (άλλοι τα βράζουν μαζί σε κλεισμένο τούλι ενώ εγώ όχι), και ψιλοκόβω σε μικρά ραβδάκια φλούδα και ψίχα.
Τα βράζω σε χαμηλή φωτιά με το νερό για μισή ώρα.
Αποσύρω και αφήνω λίγο να κρυώσει.
Μετράω την ποσότητα του μίγματος σε φλ.τσ. Προσθέτω την ίδια ποσότητα ζάχαρης και βράζω σε χαμηλή προς δυνατή φωτιά για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βάζω το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα καυτά βάζα, (πλυμένα με καυτό νερό, στραγγίζω και μετά τα βάζω ανοιχτά μαζί με τα καπάκια τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά).
Η συνταγή είναι της κ. Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.