Συνταγές
Μαρμελάδα φράουλα με ξεχωριστή γεύση και μοναδικό άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Papantoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά φράουλες
800 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φράουλες ,τις αφήνουμε να στραγγίσουν,τις βάζουμε σε κατσαρολα φαρδιά και χαμηλή , τις κόβουμε κομματάκια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε
εκτός ψυγείου για 2 ώρες,ανακατεύουμε που και που να διαλυθεί η ζάχαρη .
Δεν τη λιώνω γιατί μου αρέσει να έχει κομματάκια η μαρμελάδα!!!
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, το μάτι στην κουζίνα μου έχει μέχρι το 9 ,το βάζω στο 9 και αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να βράζει και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει !
Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται απαλά απαλά και πάνω πάνω και αφαιρούμε τον αφρό. Χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 και περιμένουμε να δέσει η μαρμελάδα. Δεν θέλει πολύ ώρα αν μείνει παραπάνω χάνει το ζωντανό της χρώμα .
Εγώ είμαι από πάνω και ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει.Περίπου 15-20 λεπτά και είναι έτοιμη!!!Ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα!!!
Για το χρώμα που με ρωτάτε παίζει ρόλο η ποιότητα του φρούτου (ώριμες φράουλες αλλά όχι παραγινομένες ή λιωμένες) η κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή και ο χρόνος βρασίματος,δε θέλει πολύ ώρα και θέλει σχεδόν δυνατή φωτιά για να δέσει γρήγορα και να μην καταστραφεί το χρώμα της!
Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Papantoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”